choose language

Webhosting

Webhosting fungeert als online opslagplaats voor uw website, waarin de hosting opties verschillen is de hoeveelheid opslag, toegang tot instellingen, vereiste technische kennis, server snelheid en betrouwbaarheid. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende hosting typen.

Shared webhosting / gedeelde hosting


Bij shared hosting wordt uw website op een server geplaatst waarop ook vele andere domeinnamen zijn ondergebracht. Alle websites op de server maken gebruik van dezelfde serverbronnen zoals RAM (het geheugen) en CPU (de processor).

Dit type hosting is relatief goedkoop en bedoelt voor kleine bedrijven of bijvoorbeeld een persoonlijke website die niet veel bezocht worden. Shared hosting is de meest eenvoudige manier van hosting die vooral populair is onder beginners. Vaak worden producten zoals WordPress hosting, website builders en email clients standaard meegeleverd.

Nadeel shared hosting

Wanneer een website op de server veel processorkracht / geheugen opeist kan dit effect hebben op de snelheid van en / of gebruikerservaring voor bezoekers van uw website.

Virtual private server (VPS) hosting


VPS hosting doet zich voor als een dedicated sever maar het is in werkelijkheid een shared hosting omgeving. Dit type hosting is bedoeld voor eigenaren van websites die behoefte hebben aan meer controle maar niet willen investeren in een dedicated server.

Doordat de server is opgesplitst in virtuele servers wordt iedere website gehost op een “eigen dedicated server”, deze servers delen echter net als bij shared hosting één fysieke server met andere gebruikers.

Wie gebruikt VPS hosting?

Dit type hosting wordt gebruikt door bedrijven / personen die behoefte hebben aan een dedicated server maar de daarvoor benodigde kennis niet in huis hebben.

Dedicated server hosting


Deze optie geeft de bedrijven en personen het meeste controle over de server waarop hun website draait. Indien u kiest voor dedicated hosting worden alleen uw website(s) en bestanden op de server opgeslagen. U heeft in dit geval volledige root en admin toegang waardoor u van beveiliging tot operating system volledige controle heeft.

Wanneer heb ik een dedicated server nodig?

Allereerst wanneer uw website veel bezoekers heeft en / of gebruik maakt van een content management systeem dat veel processorkracht / geheugen vereist (bijvoorbeeld Magento). Ook kan het zo zijn dat u gebruik maakt van een op maat gemaakte back-office die communiceert met de database van uw website en op dezelfde server draait. In dat geval is het belangrijk dat alles te allen tijde soepel blijft lopen zodat het personeel en bezoekers van de website geen hinder ondervinden van websites van anderen die de server snelheid beïnvloeden.